De bedste markedsførings og branding tips

(sponsoreret indhold)

I en digital, og ikke mindst global, verden handler det i høj grad om at gøre sig bemærket, at kunne skille sig og blive genkendt som virksomhed eller brand. Men konkurrencen er hård og det kræver, at man konstant er villig til nytænkning. I de næste afsnit kan du læse mere om, hvordan man bedst muligt profilere sig via markedsføring.

Først og fremmest er det vigtigt at indse, at traditionelle markedsføringsformer som avisreklamer og radiospots langt fra har den effekt, som de engang havde. I dag bør man i høj grad fokusere på sociale medier, Google ads og ikke mindst influencer samarbejde. Igen er det naturligvis afhængig af hvilken branche du opererer indenfor. Men lad os bruge en tøjbutik som eksempel. Hvis du som butiksejer åbner op i en af Danmark store eller mellemstore byer, så ved du godt, at du ikke er den eneste spiller på banen, du ved formentlig også godt at statistisk set drejer hver 4. tøjbutik nøglen om inden for de første 2 år. Men lad ikke det stoppe dig, det handler nemlig om at gøre noget andet, noget anderledes og mere nytænkende end alle de andre. I hvert fald hvis du vil overleve og have profit.

En god måde at skabe opmærksomhed omkring sin butik på, er aktivitet på sociale medier – det er her sandsynligheden er størst for at ramme den rette målgruppe. Her kan man i øvrigt også betale for at lave sponsorerede opslag, så man når ud til en endnu større og relevant målgruppe. Sideløbende hermed bør man stærkt overveje et såkaldt “influencer samarbejde”. I kort træk betyder det at man betaler en blogger, instagrammer, youtuber eller lignende for at reklamere for ens butik og dens varer. Betalingen kan være i varer eller i reel kontant betaling. Vælg med fordel en influencer der henvender sig til den samme målgruppe som din butik, og som tilmed måske er bosiddende i lokalområdet. Det gøre reklamen mere virkelighedstro og ægte.

Og husk så når du sidder med med butikkens momsafregning bogføring, at du også kan trække alle reklame og markedsførings udgifter fra i regnskabet.