Seks gode blogtips til en bedre blog

(sponsoreret indhold)

Uanset om du er ny blogger eller om du ligger inde med flere års skribent-erfaring, så er der altid plads til forbedringer på din platform. Det behøver ikke at være store forandringer. Nogen gange kan ændringen af skrifttype være nok til at give din blog et professionelt touch. Herunder følger seks gode råd til, hvordan du får en mere professionel blog.

1

#1: Køb et domæne

For de fleste nybegyndere, hvor blogging er en fremmed verden, skal den nyfundne hobby helst ikke være for dyr. Derfor er der mange førstegangs-bloggere, som opretter en gratis blog. Ulempen ved dette er dog bare, at du vil få en hulens lang URL, hvor enten “wordpress.com”, “bloggersdelight.com” sættes bag på dit blognavn.

Det kan være fint nok at starte med en gratis blog i opstartsfasen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt blogging er noget for dig. Er du derimod passioneret fra begyndelsen, så brug den nette sum et domæne koster – et billigt domæne kan købes for under 100 kroner. Sådan gør du det også lettere for dine læsere at finde dig.

#2: Gør bloggen letlæselig

Først og fremmest, så sørg for at gør dine tekster spiselige og letlæselige. Leg med ordene og sørg for varierende indhold. Del din tekst op i afsnit, således dit indlæg bliver lettere overskueligt. Når du vælger farver til dit layout, så sørg desuden for, at sætte baggrund og tekst i kontrast, da det gør teksten tydeligere.

#3: Vægt kvalitet i dine billeder

En blog hvor teksten er brudt med billeder er altid rarere for øjnene at se på. Er billederne derimod taget med en gammel iphone, eller er de fyldt med forstyrrende elementer, så er de så godt som ligegyldige.

2

Har du mulighed for det, så invester i et ordentligt kamera. Skarpe billeder i smukke omgivelser, er bare mere spiselige. Billeder hvor kvaliteten er prioriteret vil også give din blog et mere professionelt look ud af til.

#4: Brand dig selv

Mange nye bloggere har en tendens til, at være en smule generte omkring deres blog. Stå i stedet ved det du laver, og vær stolt af de tekster du får skrevet ned. Del gerne din blog på diverse sociale medier, og kommenter på andre blogs og debatforums.

Når du efterlader kommentarer rundt omkring på nettet, så sørg dog for kun at kommentere oprigtigt og skriv aldrig noget, som du ikke kan stå inde for. En blogger som tydeligt kun kommentere på andres indlæg, for at promovere sig selv, kommer nemt til at fremstå irriterende. Det får man ikke nye læsere af

#5: Integrér med dine læsere

Når læserne først begynder at finde vejen til din blog, så sørg for, at kommunikere med dem. Eksempelvis når du får en kommentar på et indlæg, så sæt tid af til at besvare dine læsere. Alle mennesker kan lide opmærksomhed. Sørg for at give dine læsere opmærksomhed, det er dem som holder din blog kørende.

#6: Skab oversættelsesmuligheder på din blog

Der er ingen grænser for, hvor bredt et publikum du kan ramme med en blog. Hvad du gør dig af tanker og oplevelser kan sagtens have interesse for mennesker på den anden side af jorden. Det er en god ide at sørge for, at uanset hvor i verden dine læsere kommer fra, så har de muligheden for at læse dine tekster på deres sprog.

Du kan enten gøre det, at du får oversat dine tekster til eksempelvis engelsk, hvorpå du vil nå ud til et bredere publikum. Man kan også installere Googles translateprogram på din blog, således dine læsere selv kan vælge hvilket sprog, de ønsker teksten oversat til. Bemærk da, at der kan findes mange sprogfejl i teksten, og at dine pointer ofte kan falde til jorden.