Gæsteindlæg: interaktion med bloggere i din niche

(sponsoreret indhold)

Hvis man ønsker at opbygge sig et brand, så gælder det om at bruge alle de medier der er til rådighed – om det er PPC annoncering f.eks. igennem Adwords eller branding igennem boggere – så er der muligheder alle steder.

I dette indlæg skal vi se på, hvordan du igennem interaktion med bloggere i din niche, kan være med til at skabe og opbygge dit brand. Bloggerne ar det publikum som du er på udkig efter, og de har ofte et bedre relation til disse, end du selv har. Derfor skal du udnytte denne relation til din fordel.

Blog, blogsamarbejde

Jo mindre en niche du befinder dig i, jo svære kan det være at finde disse bloggere. Men omvendt vil du også opleve i store nicher, at du har svært ved at komme igennem til bloggerne, da disse allerede er blevet kommercielle medievirksomheder. I begge tilfælde er der mulighed for at benytte bloggerne, du skal blot vælge den rigtige strategi.

4 strategier til at anvende bloggerne

Herunder har vi sammensat en liste med 5 strategier som du kan anvende, hvis du ønsker at benytte bloggere i din markedsføring. Alle disse strategier er gennemtestet, men skal på trods af dette stadig benyttes på eget ansvar.

No. 1: Direkte anmeldelse

Denne strategi er efterhånden benyttet i rigtig mange brancher, og kan derfor være et dårlig match for din virksomhed. Der fremsendes blot et produkt til bloggeren, som anmeldes på bloggen.

No 2: Ambassadør

Dette er den udvidet version af nr. 1, og er blot et længere samarbejde med bloggeren. For at strategien skal være vellykket skal virksomheden stå for alle produkter bloggeren har brug for, indenfor et bestemt område. At fremvise ambassadør-samarbejdet på virksomheden hjemmeside/sociale medier, kan ligeså være en fordel.

No 3: Værdsæt bloggeren

Denne strategi kan anvendes på forskellige måder, men går kort og godt ud på, at du på den ene eller anden måde fremviser overfor bloggerne, at der sættes værdi i det arbejde denne går. På sigt kan dette f.eks. give positiv omtale fra bloggeren. Et eksempel er f.eks. denne liste med de 25 bedste dessertbloggere.

No. 4: Ansæt en blogger

At ansætte en bloggere n kan være god måde, at skabe relation til denne og andre bloggere i nichen. De fleste bloggere har opbygget sig evner indenfor sociale medier, e-mail og anden markedsføring, som er vigtige egenskaber for de fleste virksomheder.